Steeds meer kinderen maken zich druk om het rondslingerende afval in de stad. Het speelt veel minder fijn en het is heel slecht voor het milieu. Met hun eigen afvalgrijper gaan zij op pad om de speeltuin, het schoolplein of het park een stukje schoner te maken. Deze kinderen verdienen een lintje. Daarom reikt Duurzaamheidscentrum Weizigt op 23 maart de ‘Dordtse Pakkerd’ uit.

Alternatief lintje
Je buurjongen die altijd de blikjes uit de bosjes van het speeltuintje vist of je nichtje die met haar grijper elke week een rondje door de wijk maakt. Misschien heb je wel een klasgenootje die iedereen altijd helpt te onthouden dat de lege zakjes en pakjes in de prullenbak horen.
Deze kinderen dragen allemaal hun steentje bij aan een schoner Dordrecht. En dat is natuurlijk geweldig! Daarom wil Weizigt ze graag belonen met een Dordtse Pakkerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 23 maart worden deze jonge Dordtenaren eens goed in het zonnetje gezet en beloond met dit alternatieve lintje.

Wie nomineer jij?
Ken jij ook iemand die een Dordtse Pakkerd verdient? Nomineer hem of haar door voor 7 maart een mailtje te sturen naar schoon@dordrecht.nl.

Belangrijk is dat de genomineerde tussen de 9 en 12 jaar oud is, in Dordrecht woont en zelfstandig zwerfafval opruimt. Graag horen we natuurlijk ook waarom hij of zij een Dordtse Pakkerd verdient. Voor alle informatie over de Dordtse Pakkerd 2022 kijk je op www.weizigt.nl/ikhoudordtschoon.