Kamers met Aandacht start met Via Cultura een zoektocht naar hospitakamers. Als matchmaker ga ik (Mirjam van den Hoek), gewapend met camera, naar mensen met een beschikbare kamer, die ze willen verhuren aan een jongere tussen 18-23 jaar. Het gaat om jongeren, die een duwtje in de rug nodig hebben. Zij missen de steun van familie of vrienden op weg naar zelfstandigheid.
Er worden verhuurders gezocht in alle wijken van Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. En zelfs in andere gemeenten in Zuid-Holland-Zuid kunnen verhuurders worden gevonden. De zoektocht start in Reeland, waar ik samen met Via Cultura bij mijn buurman langsga. Misschien is hij zelf een potentiële verhuurder. Zo niet, dan geeft hij het stokje door aan iemand, die er wellicht iets voor voelt. Via deze website is de zoektocht te volgen.
De zoektocht is gericht op verhuurders die jong zijn of oud, vaak of weinig thuis, in huur- of koopwoningen. Regelmatig zijn het jonge huiseigenaren met een studentenleven net achter de rug, die een huisgenoot gezellig vinden en ook aantrekkelijk gezien hun hypotheeklasten. Ook empty nesters, van wie de kinderen uit huis vertrokken zijn, zijn potentiële verhuurders. Tenslotte zijn er 70 plussers met een woning die voor henzelf alleen te groot is en die bijvoorbeeld ervaring hebben met pleegzorg in het verleden.
Wie tips heeft om de juiste Dordtenaar te vinden, die belangstelling heeft voor het verhuren van een kamer, kan deze mailen naar mirjam@kamersmetaandacht.nl. Zie voor meer informatie en contactgegevens ook de website van Kamers met Aandacht.