Corona heeft grote invloed op ons dagelijks leven. Er was van alles niet meer mogelijk. Bewegen en wandelen in natuur en groen bleef gelukkig populair. De wens om dit samen met meer wandelaars te doen bleef groot. In Sterrenburg kan dat nu, gratis, dus aanmelden maar…

“Nog deze maand willen we vanuit de Tuin van Sterrenburg in Dordrecht starten met een drietal nieuwe wekelijkse wandelgroepen”, vertelt Pieter Baanvinger van de Tuin van Sterrenburg. Deelnemen is gratis en goed voor je gezondheid. De coronaregels zijn gelukkig weer verder versoepeld. Dat betekent dat samen wandelen (wel 1,5 m afstand houde) weer kan. Lekker met elkaar naar buiten!

Drie soorten wandelingen
Iedereen die niet meer zo heel snel loopt, kan meedoen aan de rollator-wandeling. Je mag het rustig aan doen. Ook als je een stok of een rollator nodig hebt, ben je van harte welkom. Ook rolstoelers zijn welkom.

De Gezond Natuur Wandeling van ongeveer een uur, is in een rustig tempo. Ook beginnende wandelaars kunnen aansluiten. Onderweg hoor je meer over de natuur en het groen.

Interesse in een wat langere of meer uitdagende wandeling, van ongeveer 1,5 a 2 uur? Sluit dan aan bij de wandeling van Vitamine W. Die is in een wat steviger tempo.
Op die manier is er voor iedereen een passende wandeling in en rond Sterrenburg.

Vrijwilligers
“We zijn nog op zoek naar vrijwilligers”, vertelt Pieter, “die ons willen helpen om de wekelijkse natuurwandeling te begeleiden.
In de flyer staat meer informatie.

Presentatie en vragen stellen
Op 8 juni of op 14 juni, van 14.00 tot 15.00 uur kun je digitaal aansluiten. Er is dan een presentatie van alle plannen. Dan kun je ook vragen stellen. Interesse? Aanmelden kan via Pieter Baanvinger, info@pieterbaanvinger.nl. Je krijgt dan een uitnodiging voor een Zoom-bijeenkomst.
Je kunt je er ook al aanmelden voor een van de wandelgroepen of om vrijwilliger te worden.

Deze wandelgroepen zijn een initiatief van de Tuin van Sterrenburg, Stichting Gezond Natuur Wandelen, Het Spectrum, Vitamine W en de gemeente Dordecht.
Alle Sterrenburgers en wandelaars die graag kennis maken met al het groen en de natuur van Sterrenburg, zijn van harte welkom.