“We kregen steeds meer het idee dat er een enorme kloof is tussen wat de jongeren bezig houdt en wat oudere generaties bezig houdt. Daarom hebben we onze meivakantie besteedt aan een wereld die jeugd enorm bezig houdt. Namelijk de online wereld. Er is ontzettend veel online content dat bestaat uit een wereld van vloggers, bloggers, influencers, youtubers, livestreams en instagram waar wij voor we ons project startten ook maar het minimale van wisten”, vertelt Ralf woensdag 23 mei 2018 over het Youtube-kanaal tegen Sliedrecht24.

SLIEDRECHT. Twee ambitieuze docenten Ralf (28) en Stefanie (28) uit het VMBO (o.a. leraar techniek bij het Griendencollege-red.) hebben hun meivakantie besteed aan het opzetten van een online-Youtube-kanaal. Dat is gelukt en nu wordt het videokanaal ‘Hoe den?’ verder uitgerold. Er zijn nu al ruim 200 abonnees.

Heeej allemaal en super leuk dat jullie op ons kanaal zitten te koenkeloeren =D Wij zijn Ralf en Stefanie en we gaan proberen om van Stefanie een #Fortnite PRO te maken! Daarnaast gaan we binnenkort elke week live streamen voor de gezelligheid! Wil jij zien hoe dat er aan toe gaat? kijk dan snel onze video’s en vergeet niet te abonneren op ons kanaal! Wil je echt niks van ons missen?? Volg ons dan ook op social media, dat zouden wij ook heeeeeeeel leuk vinden!! https://www.instagram.com/hoe_den_vid… https://twitter.com/hoe_den https://www.facebook.com/hoeden.videos.3

Videovlog: Hoe den ?

Video’s
Twee weken waren Ralf en Stefanie bezig met het opstarten, waarin Ralf aan Stefanie leerde hoe ze de immens populaire game Fortnite speelt. Ralf had al veel ervaring met videobewerking, maar zijn kennis is alleen maar gegroeid. Stefanie: “We maakten een Instagramaccount en Twitter, deze hebben we gelinkt aan ons kanaal, we deelden elke dag minimaal twee posts en hebben ook vooral veel online content van populaire YouTubers bekeken. Dít zijn de échte mensen, niet gestudeerd om voor de camera iets neer te zetten.” Zij maken hun eigen video’s waarin ze hun skills laten zien, hun leven in kaart brengen of ze geven een uitleg over hoe een product werkt. Ze bewerken hun eigen video’s met behulp van editprogrammas, ze promoten hun kanaal en de hele populaire hebben vaak een eigen Merchandise.
Belevingswereld
Sommige YouTube gamers streamen live via hun kanaal en ontvangen daarvoor donaties van viewers zodat hun naam in beeld komt. “Ongelofelijk wat we allemaal hebben gezien en geleerd. Nu hebben we het idee dat we dichter bij de belevingswereld staan van de jeugd en we hopen de kennis die we hebben opgedaan te kunnen gebruiken in het onderwijs. We gaan voorlopig door met ons project en blijven video’s uploaden, elke zaterdag en zondag om 11.00 uur”, zegt Ralf.