Het Ondernemersfonds is een fonds wat de financiële mogelijkheid biedt voor ondernemers om in georganiseerd verband collectieve taken te financieren. Het fonds wordt gevoed door een opslag op de OZB-belasting voor niet-woningen. De financiële middelen uit het fonds worden onder andere gebruikt voor de schoon, heel en veilig doelstellingen op de bedrijventerreinen, maar ook de inzet van professioneel park- en winkelcentramanagement, bloembakken, feestverlichting op de winkelcentra en onderzoek naar de verbetering van het ondernemersklimaat in 2030. Ook zorg gerelateerde organisaties zijn betrokken bij het ondernemersfonds.

Samenwerking zoeken
Er zijn ook collectieve ideeën en gemeenschappelijke belangen als de uitbreiding van AED’s binnen Zwijndrecht die vanuit het fonds mogelijk gemaakt kunnen worden.

Door samen te werken met de ondernemers in de directe omgeving merkt de ondernemer dat er veel meer kan. Met, van, voor en door ondernemers!

Informatie over Hoe het werkt: https://ondernemersfondszwijndrecht.nl/hoe-werkt-het/
Voorbeelden van projecten: https://www.ondernemersfondszwijndrecht.nl/voorbeelden/
Check zeker de feed op Linkedin: https://www.linkedin.com/company/19120149/admin/feed/posts/

Drechtsteden
In de Drechtsteden zijn er ondernemersfondsen in Zwijndrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-ido-Ambacht, Sliedrecht en Dordrecht.

Landelijk
Alle ondernemersfondsen in Nederland zijn verenigt in het Landelijk Platform Ondernemersfondsen: https://www.lpof.nl/

In Via Cultura Weekeditie gaat Jasmijn Thomassen in gesprek met Hinrich Slobbe over ondernemers over het komen tot meer onderlinge samenwerking tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en de gemeente.

KIJK hier de de opname Via Cultura Weekeditie (via smart TV/ smartphone, laptop of tablet)