Dit is de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Sliedrecht. Hier blijft alles bij het oude, iedereen behoudt hetzelfde aantal zetels. SGP-ChristenUnie blijft met zeven zetels de grootste partij, gevolgd door Pro Sliedrecht met vijf zetels.

SLIEDRECHT. Vanwege de groei van de gemeente Sliedrecht zijn twee extra zetels beschikbaar gekomen in de gemeenteraad. Die zijn allebei naar de twee nieuwe partijen gegaan: D66 en Slydregt NU.

Burgemeester Bram van Hemmen

De voorzitter van het Centraal Stembureau, burgemeester Bram van Hemmen, heeft vrijdag 23 maart 2018 de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Sliedrecht vastgesteld en de nieuwe gemeenteraadsleden benoemd verklaard.

De gemeenteraad van Sliedrecht heeft vanaf 28 maart 21 zetels. Deze uitbreiding heeft te maken met het toegenomen inwoneraantal van de gemeente. Volgens artikel 1 van de Gemeentewet wordt gekeken naar het officiële inwoneraantal van de gemeente op 1 januari 2017. Hiervoor worden de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebruikt. De grens hiervoor ligt bij 25.000 inwoners.