Het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft als motto: ‘Samen bouwen aan een sterk en groen Dordrecht’. Wat mogen Dordtenaren verwachten de komende jaren? Wie zitten er in dat nieuwe college?

Bouwen aan een sterke en veilige stad, waar iedereen gelijke kansen heeft en duurzaamheid vanzelfsprekend is. Een levendige stad die groeit. En bloeit, omdat groen er de ruimte krijgt. Waar mensen sneller een passende woning kunnen vinden en prettig wonen en werken. Waar bedrijven zich graag vestigen. Dat is te lezen op de website van de gemeente Dordrecht. Dat is waar het nieuwe college voor gaat.

In het┬ápolitiek akkoord 2022-2026 staan de plannen voor de komende vier jaar. Het college schrift daarover: “Die plannen gaan we samen met de raad en met de stad uitwerken en uitvoeren. Want de toekomst van Dordrecht is een zaak van ons allemaal. Samen bouwen we aan de toekomst van onze stad. Met elkaar maken we Dordrecht sterker en groener.”

Burgemeester Wouter Kolff blijft uiteraard de voorzitter van het nieuwe college. Verder zijn er oude bekenden, zoals de wethouders Maarten Burggraaf, Rik van der Linden en Peter Heijkoop. Nieuwe gezichten zijn de wethouders Chris van Benschop, Tanja de Jonge en Marc Merx. Gemeentesecretaris Carlo Post zorgt weer voor de ambtelijke ondersteuning van het college.

Meer lezen? Kijk eens op de website van de gemeente. Daar vind je het politiek akkoord.

Op de pagina’s over het college van burgemeester en wethouders lees je waar ieder collegelid verantwoordelijk voor is. Ze vertellen er ook zelf over in een korte video.