Sylwia (33) geboren in Rzeszów (Polen) kwam op haar 13e met haar moeder in Nederland wonen. Met gevoelens van heimwee wende ze langzaam, maar toen ze eenmaal de taal onder de knie had vond ze haar weg. Vrijwilligersbaantjes op jonge leeftijd hielpen daarbij. Haar eerste klus was voor een poppodium: posters plakken met zelfgemaakte lijm.
Sylwia: “Ik had het naar mijn zin in de muzieksector. Toen ik op mijn 17e in Dordrecht kwam wonen kon ik niet wachten tot ik 18 jaar was en achter de bar mocht staan. Bij de Popcentrale, Bibelot en Wantijpop. Ook was ik als vrijwilliger te vinden op Lowlands en Pinkpop. Toen ik bij Bibelot meedraaide in de productie werd ik opgemerkt door de bassist van de Nederlandse rockband Focus. Hij zei: “Er zit muziek in jou, klopt dat?” Toevallig had ik had net mijn eerste liedje op gitaar geschreven, terwijl ik geen enkel akkoord speelde. Ik raakte door verschillende artiesten die ik ontmoette enorm gemotiveerd. Op de Popacademie in Rotterdam volgde dan ook het echte werk.”
“Mijn passie heb ik ontdekt via vrijwilligerswerk en dat gun ik iedereen. Probeer dingen uit om erachter te komen wat je wil en wie je bent. Het geeft je energie én je doet meteen ervaring op.”
De artiestennaam van Sylwia is Mary Syll. Volg haar op: