PAPENDRECHT. Papendrecht is door een kansloze nederlaag tegen Strijen verder afgegleden. In het eerste kwartier had Papendrecht het balbezit en Strijen de kansen. Vooral uit de omschakeling was Strijen aanvallend. Papendrecht werd in de opbouw direct onder druk gezet door Strijen, waardoor de thuisploeg moeite had om de vrije man op het middenveld te vinden.

In de 17e minuut kwam Strijen verdiend op voorsprong. Na een vrije schop viel de bal in de zestien voor de voeten van Colin van den Berg, die vervolgens de bal in het dak van het doel knalde. Tekenend voor de aanvallende machteloosheid van Papendrecht was dat pas in de 42e minuut het eerste schot richting het doel gelost werd. Het was De Boer die zich vrij draaide op de rand van de zestien en zijn schot net over zag gaan.

Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Papendrecht had de bal, maar kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. Vincent de Klerk sleurde in de punt van de aanval, maar zonder enig rendement. In de 50e minuut gooide Strijen de wedstrijd helemaal op slot. Een lange aanval met een buitenspelluchtje eindigde met een afgeslagen bal die door Kevin Teuns werd opgepikt. Met een strak schot zette hij de 0-2 op het bord.

Strijen beperkte zich daarna tot het rustig uitspelen van de wedstrijd. Papendrecht kreeg veel ruimte om te voetballen waardoor via de zijkant kansen kwamen te liggen. De voorzetten konden simpel verdedigd worden door de verdediging van Strijen.
Koen Lighaam kreeg met zijn kopbal in de 79e minuut de tweede Papendrechtse kans van de wedstrijd. In de laatste fase van de wedstrijd was het geloof bij Papendrecht verdwenen, zelfs toen in de 92e minuut Claudio Barros Alves Andrade de 1-2 binnen haalde.