DORDRECHT. Tijdens de 6e en laatste KNSB selectiewedstrijd in Eindhoven op 4 en 5 februari 2017 schitterden de rijdsters van Kunstrijvereniging de Drechtsteden op het ijs.

1e en 2e plaats Julia van Dijk en Britt Harmsen
In de categorie Pre Basic Novica A eindigden Julia van Dijk (10) en Britt Harmsen (11) op de 1e en 2e plaats.
Emilie Schop, Lilia Lupanova en Josefine Boer eindigden op respectievelijk de 8e ,9e en 10e plaats. Esra Drijver en Tara Werkman eindigden op de plaatsen 23 en 25.

1e plaats voor Dordtse kunstrijdster Isabella Smit
In de categorie Advanced Novice A wist de Dordtse Isabella Smit (12) een prima prestatie neer te zetten evenals haar clubgenotes Dani Loonstra (12), Lindsay van Zundert (12) en Rosalie van Wageningen (13).

In de categorie Advanced Novice reden de dames zaterdag de korte kür in een deelnemersveld van 18 rijdsters. En met een puntentotaal van 28,26 eindigde Isabella op de eerste plaats, gevolgd door Dani op een 3e plaats, Rosalie op een 5e plaats en Lindsay op de 6e plaats. Isa van Swieten en Demi Sijswerda eindigden in het algemeen klassement op een respectievelijk 10e en 11e plaats.

Zondagochtend stonden de kunstrijdsters weer vroeg op de Eindhovense ijsbaan voor de lange kür. Rosalie reed niet haar beste kür en eindigde met 65,38 punten op een 7e plaats. Lindsay reed daar een geweldige maar vooral een hele sterke lange kür en vocht voor wat ze waard was en de benodigde punten te halen.
Ze behaalde dan ook op haar lange kür een PB met 49.84 punten. In totaal klom zij van een zesde naar een derde plaats met 75.68 punten. Dani reed een sterke lange kür en behaalde 49,87 punten. Met een puntentotaal van 77,28 steeg zij de 2e plaats in de eindranking.

Isabella reed een foutloze elegante vrije kür en behaalde 52,90 punten en met het puntentotaal van 81,16 ging zij zeer verdiend aan de leiding in het klassement.

Isa van Swieten (13) en Demi Sijswerda (14) eindigden in het algemeen klassement op een respectievelijk 10e en 11e plaats. Isa en Demi rijden tijdens het ONK in de A finale.

Juniore Sophie Bijkerk (14) uit Barendrecht, die bezig is met een grandioze rentree na haar knieblessure en elke wedstrijd beter presteert, reed in een deelnemersveld van 21 Junioren dames zich na de korte kür naar de derde plaats.
De punten voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap had Sophie al in eerdere wedstrijden bij elkaar geschaatst. Sophie’s doel was dan ook haar zogenaamde Personal Best in Eindhoven te verbeteren. Zowel in de korte kür als in de lange kür wist Sophie te overtuigen en verbeterde in totaal haar Personal Best met maar liefst 7,5 punt naar 94.75 punten. Dit was genoeg om beslag te leggen op een zéér verdiende derde plaats. Sophie bewijst hiermee dat ze na haar blessure op de goede weg is om weer aansluiting te krijgen bij de top in het kunstschaatsen.

Lisa Weijer (16) en Zoë Zuidhoek (16) eindigden op respectievelijk de 7e en 20e plaats.

De dames hadden zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Isabella Smit