De Slechtste chauffeur van Nederland werd dinsdagavond 28 maart bekend tijdens de finale van het RTL-programma. Emese noemde het in het begin van de uitzending nog 'schokwekkend' dat ze in de finale stond. ,,Ik vind het echt focked up als m'n rijbewijs weggaat, want dan heb ik niks meer. Ze maakte zich vaak kwaad in het programma. ,,Ik ben er helemaal klaar mee"

PAPENDRECHT. In de finale nam de Papendrechtse Emese het op tegen Marcia en Jolanda. Tijdens de eerste opdracht moesten de kandidaten de openbare weg op in een Jaguar. Emese kon op de nodige kritiek rekenen van jurylid en rijschoolhouder Patricia Nijman. Ze gaf geen richting aan, en zorgde met haar te lage snelheid voor gevaarlijke situaties. Emese vond de kritiek onterecht. ,,Ze vertelde alleen maar wat ik slecht doe, terwijl het juist goed ging”, zei ze na de opdracht tegen goede vriend en bijrijder Ferry.

In de allerlaatste opdracht ging het alleen nog tussen Emese en Jolanda. Beiden legde het ‘Mega Parcours’ af. Daarin kwamen alle opdrachten van de afgelopen uitzendingen voorbij. Jolanda legde het parcours net iets beter af dan Emese. Na de opdracht bracht presentator John Williams de twee finalisten het jurycommentaar. ,,Emese, bij jou lopen de emoties altijd hoog op en dat is niet bevorderlijk voor het verkeer. De jury ziet wel dat je veel geleerd hebt en dat je autorijden niet meer puur als een feestje ziet. Dat doet de jury goed.”

Emese was volgens Tom Coronel en Patricia Nijman toch de gevaarlijkste chauffeur. Haar reactie: ,,Ik moet niet janken, ik vind het eigenlijk heel grappig. ”Haar rijbewijs werd vernietigd. John Williams eindigde met een waarschuwing aan andere weggebruikers. ,,Als je Emese tegenkomt, let dan wel even op.”

Video: RTL Entertainment

Na zeven weken is Emese uitgeroepen tot slechtste chauffeur van Nederland. (28 maart 2017)

Emese raakt volledig de controle kwijt tijdens de slalomproef.

https://www.youtube.com/watch?v=pRbyem4uUZQ