ZWIJNDRECHT. Twirlteam Accelerando sluit het twirljaar 2016 uitmuntend af. Het twirlteam pakte de Nederlandse kampioenstitel en haalde met een aantal deelnemers ook nog een EK-ticket binnen voor het EK dat in het paasweekend in Porec in Kroatië zal plaatsvinden.

Op 14 januari werd het duo Iris Opmeer en Desirée de Ruiter bij het onderdeel duo-dance senior intermediate Nederlands kampioen. Ook Bonita de Ruiter presteerde goed. Zij haalde zilver bij het onderdeel solo-dance, junior intermediate. Ook bemachtigde zij een podiumplek bij het onderdeel Super X-strut en werd uiteindelijk met brons beloond.

In de kampioensklasse wisten vijf leden van Accelerando zich te plaatsen. Zij mogen zich bij de Nederlandse equipe voegen voor deelname aan de Europese Kampioenschappen.

Accelerando mag super trots zijn op vier leden van haar club, want solist Senna Baan behaalde brons bij het onderdeel 2-baton en het duo Tessa Veenstra en Kelly Franken behaalden zilver bij het onderdeel duo twirling. Beide optredens kwamen uit in de Juvenile categorie. Deze drie meiden zijn dus zeker van deelname aan het EK!

Bonita de Ruiter werd vierde bij het onderdeel 2-baton en mag ook mee naar het EK.

Bij dit succes bleef het niet helemaal, want leden van deze club werden ook door collega vereniging Vitality uit Alkmaar gevraagd om mee te doen met hun pomponteam. In dit team zitten Desirée en Bonita de Ruiter, Romy Kruijt, Amber van Gelder en Emma Heppenhuis. Dit team wist ook Nederlands kampioen te worden, waardoor ook zij naar het EK mogen. In totaal gaan dus acht leden naar het EK.

Het instructieteam bestaat uit Cobi en Desirée de Ruiter, Annemarie van Veldhoven en Lenneke Beerentemfel.

Video: Berry HartKamp