Door de stijgende energieprijzen hebben veel inwoners een hoge energierekening, zeker als  zij veel thuis zijn. Om te voorkomen dat inwoners in de kou moeten zitten, zorgen verschillende organisaties voor warme ontmoetingsplekken in de stad. Elke wijk in de stad krijgt een ‘warme ontmoetingsplek’, ook Sterrenburg.

Dat is een een warme plek waar bezoekers welkom zijn, voor een praatje een spelletje, om te werken of elkaar te ontmoeten. Deze plekken zeven dagen in de week open, van 9.00 tot 22.00 uur. Er is koffie en thee en op sommige locaties zijn er extra activiteiten.
“De warme ontmoetingsplekken zijn er voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld omdat je door de hoge energierekening de verwarming niet meer aanzet. Of omdat je een warme plek zoekt om te kunnen werken. Maar je kunt hier ook je buurtgenoten ontmoeten en een kop koffie drinken. Er is voor iedereen een warme plek in de
stad,” vertelt wethouder Chris van Benschop.

Cultureel Centrum Sterrenburg open
In Sterrenburg kun je terecht op Dalmeyerplein 10, in Cultureel Centrum Sterrenburg. De openingstijden zijn maandag t/m zondag, van 10.00 uur – 22.00 uur. Meer weten? Bel even met (078) 654 97 47.

Er zijn meer plekken in de wijk waar je welkom bent. Let wel even op de openingstijden daar.
Je kunt bijvoorbeeld terecht in de Ontmoetingskerk, Slangenburg. Op hun website zie je welke activiteiten daar zijn.
Ook De Open Hof heeft activiteiten, bijvoorbeeld op dinsdagmiddag.
In het Tuinhuis (in het Sterrenburgpark) vind je ook de bibliotheek.

Andere adressen in de stad die open zijn, zoals de bibliotheek in het centrum, vind je op de website van de gemeente.

Vrijwilligers zijn welkom op alle plekken in de stad
We zoeken nog vrijwilligers die mee willen helpen op de warme ontmoetingsplekken”, zo kun je lezen op de website van de gemeente. Vrijwilligers kunnen meedoen in diensten van 4 uur. Het is je vrije keus hoe vaak, wanneer en waar je meehelpt.
Meer weten? Neem dan contact op met dordthelpt@samendordt.nl of bel (078) 200 10 78.