De eerste week zit er bijna op. Vijf buurten doen mee aan de wedstrijd ‘De schoonste buurt van Dordrecht’. Doel van de wedstrijd: minder zakken afval en grof afval naast de ondergrondse containers. Gaat de Tweelingenstraat in het noorden van Sterrenburg winnen?

De eerste vijf buurten doen nu mee. Na 8 weken zijn de volgende buurten aan de beurt. Hoe werkt het?
“Naast de ondergrondse containers voor restafval staan wel eens zakken met afval en grof afval. Dat is niet alleen een rommelig gezicht. Afvalzakken kunnen ook ratten en ander ongedierte aantrekken. Daarom is het de bedoeling dat er geen zakken of grof afval te vinden zijn naast de container tijdens de wedstrijdperiode. En daarna natuurlijk ook”, zo laat de gemeente weten via de website.

“Het aantal dagen dat er geen afval naast de container staat, houden we bij via een afvalteller. Die staat naast de container. Het record aantal dagen zonder afval naast de container telt mee voor de wedstrijd. De deelnemende buurten hebben 8 weken de tijd om de beste score neer te zetten.”

Welke buurten doen mee?
Alle buurten in Dordrecht kunnen meedoen. Er zullen steeds 5 buurten tegen elkaar strijden voor de titel schoonste buurt. Dit zijn de eerste deelnemende buurten:
Tweelingenstraat (Sterrenburg)
Giessenstraat (De Staart)
Herman Hesse-erf (Stadspolders)
Vrieseweg (Noordflank)
Cronjéstraat (Reeland)

Ook meedoen?
Wil je ook meedoen met jouw buurt? Stuur dan een mailtje naar N.Vink. Vertel ook waarom je graag meedoet.