“Ben jij professioneel kunstenaar en heb je een recent migratieverleden? Dan is de Galateaprijs iets voor jou”, zo is te lezen op de website van het Dordrechts Museum. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen een leuke prijs winnen. 

De Galateaprijs is een kunstprijs van de Galatea Foundation in samenwerking met het Dordrechts Museum. De prijs is er om kunstenaars met een recent migratieverleden op weg te helpen binnen de Nederlandse kunstwereld.

Er is nu een oproep: meld je aan. Een jury selecteert dan de kunstenaars die een plek krijgen in een gezamenlijke tentoonstelling in het Dordrechts Museum.
Halverwege de tentoonstelling wordt er een winnaar gekozen. Die ontvangt een penning en een geldbedrag van € 2500,- ter ondersteuning van de verdere creatieve ontwikkeling in Nederland.
Ook wordt er door het publiek een favoriet gekozen. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een eervolle vermelding op zaal.

Meer weten? Inschrijven?
Lees meer over deze wedstrijd, over hoe je je aanmeldt en waar je terecht kunt als je vragen hebt op de website van het museum.