U kent inmiddels natuurlijk Weekendmagazine, de wekelijkse talkshow van Via Cultura op de vrijdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur. Presentator Gertjan Kleinpaste besteedt in Weekendmagazine steeds aandacht aan Dordtse onderwerpen op het vlak van cultuur en samenleving.

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamer-verkiezingen en vanaf 5 februari a.s. gaat Weekendmagazine wekelijks een half uur aandacht besteden aan die verkiezingen door wekelijks een kandidaat te interviewen van een partij die nu nog niet is vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Aandacht voor de gevestigde partijen is er voldoende. Weekendmagazine laat u daarom graag kennis maken met nieuwe partijen met serieuze ambities.

De planning ziet er als volgt uit:
5 februari komt Matthijs Pontier, de lijsttrekker van de Piratenpartij die o.a. actief is op het gebied van ICT en privacy. Op 12 februari is het de beurt aan Sarah de Koff, kandidate van Volt Nederland, een pro-Europese partij die in alle lidstaten actief is, maar die vook een duidelijke visie voor Nederland. Vrijdag 19 februari ontvangen wij Code Oranje, de partij die met boegbeeld Richard de Mos inzet op ombudspolitiek. Wie naar Weekend Magazine komt, is nu nog niet bekend. Op 26 februari praten wij met Yvette Luhrs, nummer 9 op de lijst van Bij1, de partij die volop inzet op de inclusieve samenleving. We eindigen de reeks met de politieke partij Splinter van Femke Merel van Kooten, die zich afsplitste van de Partij voor de dieren en nu met Splinter aan de verkiezingen deelneemt. Marise Schot is een Dordt die op de lijst staat, maar wellicht ontvangen wij Femke Merel van Kooten zelf.

Wij hopen uiteraard dat onze kijkers en luisteraars benieuwd zijn naar deze nieuwe politieke partijen en naar wat hun kandidaten beweegt om deel te nemen en naar de standpunten van deze partijen op belangrijke thema’s.