(screenshot) foto: Ilse Schrier

Dordrecht staat om een hoop dingen bekend. Zijn pittoreske grachten en de prachtige Biesbosch zijn daar voorbeelden van. Ik ga het vandaag hebben over het uitgaansleven in Dordrecht. Maar waar weinig van is valt weinig over te vertellen. Dordrecht is geen studentenstad en mist daarom op het gebied ‘uitgaan’ een hoop.

De Dordtse jeugd heeft daadwerkelijk interesse in uitgaan. Dit blijkt want in de zomer heeft Dordrecht elk jaar mega toffe festivals zoals Dancetour en Wantijpop die altijd razend populair zijn. Een ander voorbeeld is van afgelopen jaar tijdens lockdown. Uitgaan in populaire steden zoals Breda en Rotterdam was toen geen optie. Iedere zomeravond zaten de terrassen op het Scheffersplein stampvol. Dit toont aan dat de jeugd uit Dordt wil graag stappen maar een goeie plek te kort voor komt

Dordrecht mist een club waar jongeren boven de leeftijd van 18 naartoe kunnen gaan. Zonder dat ze omringt staan met mensen van de leeftijd 30/40 in een druk café of kroeg. Op de huidige plaatsen zoals Dolhuis, Merz en Kazerne is de jeugd snel uitgekeken. Gemeente Dordrecht zou de jeugd er een plezier mee doen om een hippe club te openen.

Mocht deze club er komen denk ik dat het een slimme zet is om jongeren te betrekken in het project. Gezien hun de doelgroep zijn zullen zij zelf komen met allerlei toffe ideeën om deze club een succes te maken. Ook zal het helpen om jongeren te laten adverteren, zo komt het direct onder de attentie van de juiste doelgroep.

Stephanie Hoogwerff Kroon