In dit artikel gaan we het hebben over daten in Dordrecht. Na twee jaar wachten op die ene speciale date mogen nu alle activiteiten weer doorgaan. Loop je een beetje vast op ideeën buiten de standaard bioscoop, musea of uiteten? Met deze vijf originele dates maak je zeker weten indruk op je partner.

Verliefd op schaatsen

De eerste activiteit waar we het over gaan hebben is schaatsen. In de Optisport Sportboulevard Dordrecht bieden ze een compleet sportaanbod. Ze hebben drie soorten zwembaden bestaand uit het recreatie bad, wedstrijd bad en het doelgroepen bad. Ook hebben ze een sporthal en de Optisports Health Club. Wij gaan het echter hebben over hun ijsbaan. Ondanks dat het schaatsseizoen er helaas al opzit blijft dit één van de leukste date activiteiten in Dordrecht. De Dordtse ijsbaan beschikt over drie) banen namelijk: De ijshockeybaan (30x60m), de Funbaan (30x20m) en een 275m lange hardrijbaan. Prijs is 7,65 per persoon voor een los kaartje. (Exclusief schaatsenhuur) Na al dat koude schaatsplezier kun je daarna lekker opwarmen in het Sportcafé onder het genot van warme chocomelk, een lekker broodje of een frietje.

Biesbosch activiteiten

Zijn jullie echte avonturieren? Buiten het maken van een heerlijke wandeling of een fietstocht in het grootste zoetwatergebied van Europa zijn er genoeg activiteiten te doen. Dankzij het Biesboschcentrum is er de mogelijkheid om jullie date extra leuk te maken zoals door het huren van een fluisterboot, kano of sup. De prijzen variëren tussen 9 en 42 euro per uur. De minimale eis voor de verhuur is twee uur. Ontdek allerlei beversporen en spot met een beetje geluk zelfs echt een bever.

Naast de Biesbosch ontdekken vanuit het wateroppervlakte perspectief, is de Biesbosch ook in de hoogte te ontdekken. Namelijk via het gave klimbos. Dit houdt in: een half uur instructie en daarna drie uur zelfstandig klimplezier. Het klimbos bestaat uit zeven routes en een regulier klimticket kost 23,50.

Drie juniorroutes

  • De groene route (5 meter hoog)
  • De blauwe route (7 meter hoog)
  • De rode route (12 meter hoog)
  • De bruine route (10 meter hoge tokkelroute)

Na al deze inspanning biedt ook het Biesboschcentrum de kans om na afloop een heerlijk hapje en drankje te doen in hun Biesbosch Café. Hier kunnen jullie heerlijk tot rust komen met warme of koude dranken en een uitgebreide menukaart.

Het Café is geopend van 09:00 tot 17:00.

Picknick

Liever een romantische en rustige date? Leer dan je partner beter kennen onder het genot van een gezellige picknick. Picknicken klinkt erg saai maar eigenlijk geeft het jou en je partner de perfecte kans om elkaar beter te leren kennen. Kies een romantisch plekje uit, bijvoorbeeld op een strandje achter de Elzen of bij het water van de Biesbosch.

Picknicken hoeft niet alleen tijdens lunchtijd met een paar zelfgesmeerde boterhammen. Maar bijvoorbeeld een broodjes picknick brunch of romantisch de zonsondergang bekijken. Je hebt allerlei verschillende soorten picknicks. Wij bevelen deze aan:

  • Tapas

Bijvoorbeeld allerlei soorten Spaanse plakjes worst, olijven Franse kaasjes, toastjes, stokbrood met tapenade en daarbij een goeie wijn die aansluit op het thema past.

  • Healthy

Voor een gezonde picknick kun je denken aan nootjes of heerlijke volkorenbroodjes met sla, kip, avocado en allerlei frisse groentesnacks zoals wortels, tomaatjes en kommerkommer. Voor een gezonde en lekkere drank optie is ijskoud water met citroen, munt en limoen erin echt een aanrader.

  • Amerikaans ongezond

Zoet, zout en vet. Bij deze picknick kan het allemaal. Een aantal voorbeelden zijn: minipizza’s, natchos, frisdrank, chips, pretzels, energydrank, snoepjes, popcorn en alles wat je kan bedenken.

  • Zomer fruitig

Voor een verfrissende zomeravond bevelen wij deze fruitige optie aan. Van aardbeien, tot druiven, kersen, mango blokjes of watermeloen schijfjes. Met deze lekkere opties zal je nooit met gebakken peren komen te zitten. Hierbij past een bubbelde prosecco of sappige smoothies.

  • Chocoladefeest

Voor de echte zoetekauwen kun je een suikerzoete picknick organiseren met een chocolade thema. Bijvoorbeeld met donuts, M&M’s, een taart, chocolademelk paaseitjes, koekjes en chocolade aardbeien.

 Op het terras

Filmavond Vrijdag zat? Liever een avondje met z’n tweetjes op pad in de stad? Ga dan lekker terrassen stappen! Neem een borrel op allerlei verschillende Dordtse cafés en restaurants. Er zijn enorm veel terrassen (plekken) om ‘s Avonds gezellig een hapje/drankje te doen. Zoals bij: Gastrobar Post, Dok bar & bites, Luca Osteria & bar, Stadscafe, Restaurant de Beren, Merz, Grand Café Groothoofd, Grand Café Dordts Genoegen, Café Oké.

Go-Kart-In

Als jullie beide erg competitief zijn is deze locatie helemaal het einde voor jullie. Bij Go-Kart-In kunnen jullie de strijdt met elkaar aangaan tijdens het karten, lasergamen of het gloednieuwe indoor Segway rijden. De openingstijden verschillen per dag van uiterlijk 12:00 tot 23:00

Kosten Karten: 1 sessie karten € 17,50 p.p. voor 12 min. incl. gebruik balaclava en helm

Kosten Lasergamen: € 10,- p.p. per spel. 2e spel door dezelfde persoon gespeeld € 8,50 p.p.

Kosten Indoor Segway: 1 sessie Indoor Segway € 16,- p.p.

Ze hebben daarnaast ook nog een restaurant met een brunch menu, lunch arrangement, sateschotel, onbeperkt tafelgrillen en een hamburgermenu.

Dit is natuurlijk maar een aantal voorbeelden want je kan in Dordrecht nog andere talloze leuke dingen doen zoals naar een pool café, bowlen, een escaperoom of glow in the dark minigolf. Het belangrijkste blijft natuurlijk dat het een leuke date geweest is. Hopelijk hebben wij jullie leuke inspiratie geven. Veel plezier!

Stephanie Hoogwerff Kroon