[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/1053129247″ params=”color=a1abbc&hide_related=true&show_comments=false&show_teaser=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

In het kader van 800 jaar Dordrecht gaat AD-columnist Kees Thies met diverse prominente Dordtenaren ‘aan de wandel’ op verschillende plekken in de stad.

In deze aflevering gaat Kees aan de wandel met de Dordtse kunstenaar en dichter Mignon Nusteling die, dankzij een groot aantal volgers op ‘the socials’ een grote en vooral ook jonge doelgroep weet te bereiken. In musea of binnen het jongerenwerk leert Mignon mensen graag op een nieuwe manier naar schilderijen en boeken kijken.

De wandeling gaat door een deel van de Merwelanden, waar Mignon, die soms noodgedwongen even ‘prikkelarm’ door het leven gaat, openhartig praat over haar visie op het leven in Dordrecht, over ‘rust in je hoofd’, over verwondering en – hoe kan het ook anders – over ‘mooie dingen maken.

Mignon heeft een uitgesproken visie op het leven en Kees Thies had soms (zo verklaarde hij later) ‘niet alleen letterlijk’ moeite om haar bij te houden. En o ja… we kwamen ook wat schapen tegen.

Meer over Mignon: mignonnusteling.nl/

De complete wandelroute + meer afleveringen vind u op www.hetbewoondeeiland.nl