Op zondag 6 november vertoont de stedenband Dordrecht-Varna i.s.m. het “Eastern Neighbours film Festival” in  Den Haag de Bulgaarse film “Fear”. De voorstelling is in cinema The Movies en begint om 16.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur. De entree bedraagt € 10,00 inclusief een welkomstdrankje en een hapje. De film is in het Bulgaars met Engelse ondertiteling.
“Fear” is niet voor niets de Bulgaarse inzending voor “Best International Feature Film” tijdens de 94e Academy Awards. Het is een geweldige film met vele lagen en met uitstekend acteerwerk. Het is een drama over migratie met komische elementen, waarin onverdraagzaamheid en vooroordelen een heel dorp tegen een eenzame weduwe opzetten, die een Afrikaanse migrant onder haar hoede neemt. Je kijk mee hoe absurd het wordt wanneer beïnvloeding en vooroordelen mensen hun vermogen tot oordelen ontnemen.
Kaarten zijn te bestellen vai de website van The Movies onder “Special Events”
De film vertonen we i.h.k.v. de stedenband Dordrecht-Varna. Het is een van de vele activiteiten die we uitvoeren als uitwisselingsproject op gebieden als cultuur, kunst, sport, ondernemen, toerisme en jeugd. Momenteel werken we aan de voorbereiding van projecten voor 2023. Daarin o.a. Komiks met lokale striptekenaars en een veiling van prints in DOOR. De opbrengst daarvan gaat naar Topoli, een tehuis voor meervoudig gehandicapte kinderen. Verder een muziekuitwisseling met deelname van de popcentrale, een studiereis van de Pabo-studenten van In Holland en een uitwisseling van de Dordtse Reddingsbrigade met de Vrienden van de Zee in Varna. Indien u geïnteresseerd bent kijk dan op www.dordrechtvarna.nl of neem contact op met John Peters: 0618669987.