Foto: Het Eetschap
Wortel schieten. Da’s doorgaans niet fijn. Wachten tot je een ons weegt. Het wordt al leuker als je het groeiproces van wortels volgt. Of dat van andere gewassen. Dan hoop je al snel op een onsje meer.
Waarom ik hierover begin? Omdat ‘Wortel Schieten’ van Stichting het Eetschap, een nieuw initiatief is waarmee we zoveel mogelijk Dordtenaren willen bereiken. In een paar kernwaarden: duurzaam, eetcultuur, lokale voedselketen, cultuur, koken en eten en euh… ‘buursaam’.
Foto: Het Eetschap

Want het project ‘Wortel Schieten’ is vooral Iets waar ‘saam’ – samen, met elkaar, noaberschap, verbondenheid – van uitgaat. Nieuwe en ‘oude’ Nederlanders koken samen. Eten samen. Vertellen elkaar verhalen. Met een buur. In de buurt. Samen de keuken in en daarna om tafel.

Vanaf vandaag nemen we u twee keer per week mee naar ‘Wortel schieten’. Om u enthousiast te maken voor bewust omgaan met eten. We willen nieuwe activiteiten organiseren. Een receptenboek. Een expositie van alle gave foto’s. Om u te verleiden de portemonnee te trekken, want Wortel schieten lukt alleen met voldoende geld. Dat gaan we crowdfunden (klink op link). Daarover volgende keer meer.
Initiatiefnemers:

Wortel Schieten is een initiatief van stichting Het Eetschap. De Dordtse editie is in samenwerking met steunpunt Drechtstadsboer, creatieve broedplaats DOORStadslandbouwkas de Oude Beer en Via Cultura tot stand gekomen.