Eef 't Hoen en Jock de aap

Voor Jock de aap en folkliefhebbers is het in deze spiksplinternieuwe aflevering van Jock de aap een memorabel moment: Jock zingt samen met Eef ‘t Hoen. De beroemde aap ontmoet in zijn geboortestad Dordrecht de Ierse folkzanger Eef.

Het oorspronkelijke beroep van Eef is meubelmaker. Dankzij de Silver Talent show focust Eef zich nu op zijn muziek. Ofschoon de Ierse folkmuziek de basis van Eef zijn muziek is, houdt hij de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, en Nederland.

Eef begeleid zichzelf op gitaar en brengt de songs met zijn eigen kenmerkende sound. Meestal alleen, en soms met zes andere muzikanten die banjo, cajun, gitaar, bas, of fluit spelen. Altijd recht uit het hart!

In zang sluiten Jock en Eef in het liedje ‘The wild rover’ naadloos op elkaar aan, waarbij Eef demonstreert met alleen een akoestische gitaar als begeleiding een meester te zijn in het vertolken van vrolijke folksongs. Meezingen en dansen is hierbij natuurlijk ook toegestaan.

Video: Via Cultura