Op 7 juni 2017 hebben de Jongens C van handbalvereniging DES72 een geweldige Kampioenswedstrijd gespeeld tegen de Treffers. DES72 heeft met 14-17 gewonnen en zijn daarmee Kampioen Veldhandbal 2017 geworden.

PAPENDRECHT.

Woensdag avond 7 juni, we stonden allemaal al vroeg klaar bij de Treffers voor onze spannendste wedstrijd van het seizoen, want we konden kampioen worden.

Wij als coaches hebben de jongens nog nooit zo actief zien warmlopen, zo hecht al groep en wat mooi om te zien hoe Jeffrey en Max ze toch steeds minder op sleeptouw hoeven te nemen en de jongens zo gegroeid zijn.

Vlak voor de wedstrijd nog een peptalk van Yvonne; “het maakt niet uit of we winnen of verliezen, als we er maar voor vechten”. Dit bleek een beetje de gehele instelling van de avond te zijn want god o god wat was het spannend.

Het ging steeds gelijk op, 1 doelpunt voor de Treffers, dan weer een doelpunt voor Des. Naarmate het einde van de eerste helft naderde werden onze jongens moe, steeds slordiger in de aanval maar ook in de verdediging. 8-7 voor de treffers was uiteindelijk de rust stand. Dus in de rust weer een peptalk van Yvonne en ze konden er weer tegen aan.

De zenuwen waren er een beetje uitgespeeld en er werd goed samengewerkt, echt een team. Iedereen kreeg de bal, iedereen probeerde een kans te creëeren. Vanuit het doel hoorden we Max positief coachen. Jeffrey in het veld met hetzelfde. Dit resulteerde in een aantal mooie kansen van Daniël, een super mooie goal van Mauro, een aantal prachtige acties van Tom, Aron, Wesley en beide Stijns en zo wisten wij de punten steeds meer naar onze hand te zetten. Iedereen vocht voor de punten en iedereen pepte elkaar op, wat mooi om te zien.

Eindstand 14-17 in ons voordeel en dat betekent dat wij dit buitenseizoen met een prachtig kampioenschap kunnen afronden. Wat een mooi seizoen was het jongens. Ik denk dat ik namens alle trainers, coachen en zeker ook ouders spreek als ik zeg dat het echt een topprestatie is geweest wat jullie hebben neer gezet. Wat een leuk team zijn jullie en wat zijn jullie gegroeid! Op naar een mooi nieuw seizoen met nieuwe kansen!

Geschreven door: Eline, DES72