Op 28 mei 2017 hebben de jongens HB1 van handbalvereniging DES72 een geweldige spannende kampioenswedstrijd gespeeld tegen de nummer 2 Ventura HB1. DES72 heeft gewonnen met 22-21 en is daarmee kampioen veld handbal geworden.

PAPENDRECHT.

Video: Richard Schmitt

Met nog twee wedstrijden te gaan en vier punten los van de nummer gingen we afgelopen zondag voor het kampioenschap. Het mooie was dat we ook nog moesten spelen tegen de nummer 2, Ventura. Onze mannen spelen al heel wat jaartjes samen en waren nog nooit kampioen geworden al hebben ze er wel een paar keer dicht tegen aan gezeten (afgelopen zaalcompetitie zelfs nog) dus ze waren er aan toe.
Na de gebruikelijke warming-up het wedstrijdpraatje waarin we benadrukte dat we ons in het begin nogal eens laten verrassen en dat moeste we deze keer niet laten gebeuren. Dit was niet tegen dovenmans oren gericht want we begonnen zeer voortvarend en liepen weg naar een 4-0 voorsprong.
De vier punten bleven we vast houden maar naar het eind van de eerste helft kwam Ventura terug en de ruststand was dan ook 15-13.
In de rust aangegeven dat we scherp moesten blijven en dat we met name in de verdediging strakker moesten houden aangezien dit wat aan het verslappen was.
Tweede helft begon zoals we de eerste helft eindigden , Ventura bleef in de race en bleef de druk er vol op zetten. De nervositeit en spanning nam toe wat goed terug te zien was in de afronding, het leek wel of we de keeper van Ventura de dag van zijn leven wilde geven. Ventura vocht zich knap terug in de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong 19-20. Op dat moment kwam toch wel weer onze kracht naar boven en lieten we zien dat we op alle posities scorend vermogen hebben. Met nog een paar minuten te gaan pakten we weer de voorsprong 22-20, het werd nog spannend 22-21 maar toen klonk het bevrijdende eindsignaal. Het feest kon beginnen want we zijn eindelijk KAMPIOEN, er zullen er nog vele volgen 🙂 . Uiteraard hoort hier een mooie foto bij (bedankt Filip), en een mooie werd het want niet alleen de mannen er op maar ook de ouders die altijd klaar staan voor dit team, klasbakken !!!! Helaas zullen er een paar ontbreken op deze foto waaronder onze teammaat Dyon die niet aanwezig kon zijn vanwege zijn werk, volgend jaar Dyon !!
Een oude traditie (waarvan ook ik onderdeel van ben geweest) werd in ere hersteld, we gingen de “schone” sloot in. Eerst trainer Hans (goed gedaan) op het gemak in verband met zijn nekletsel daarna ondergetekende en toen de mannen (zoals te zien in het filmpje). Na wat gespartel hebben een paar van ons (stiekem) een biertje gedronken en nog even nagenoten. Daarna alle smerigheid van ons afgedoucht en ons klaar gemaakt voor de BBQ van die avond.
BBQ???????………ja BBQ omdat ook de dames het seizoen in stijl wilden afsluiten hadden ze een BBQ georganiseerd en wij mochten aansluiten (uiteraard tegen betaling) Deze uitnodiging natuurlijk aangepakt met beide handen.
Nadat de dames een mooi filmpje hadden gemaakt (SUPER DAMES, VRIENDEN VOOR HET LEVEN !!!! ) voor een teamgenoot die ernstig ziek is, was het tijd om de BBQ te starten. Het duurde even voordat we de kolen aan de praat kregen maar toen ging het ook los. De ene schaal vlees na de andere ging rond met daarbij salades, brood, sauzen etc.  Al met al een prima dag met een mooie afsluiting.
Bedankt voor de uitnodiging en voor de prima organisatie dames.
Nog één wedstrijd te gaan en dan zit het seizoen er op en gaan we volgend seizoen aan de slag als HA1.
Groetjes,
Arie