DORDRECHT. Aan de boorden van het IJsselmeer speelde FC Dordrecht vanavond een lastig maar verdienstelijk uitduel tegen FC Volendam. Onder leiding van arbiter Siemen Mulder troffen de Schapekoppen in het Kras Stadion in het Palingdorp de als vierde genoteerde Noord-Hollanders.

Dit keer bleek FC Dordrecht voor FC Volendam een te hoge hobbel: 1-1. De thuisclub had in de eerste helft afstand moeten nemen van de tegenstander, want er waren voldoende mogelijkheden. Mohamed Betti, Erik Schouten en Kevin van Kippersluis vonden Dordrecht-keeper Tim Coremans op hun weg. Ook Hobie Verhulst moest een keer handelend optreden.

Op slag van rust opende Jack Tuijp, mogelijk nog via een been van Bert Steltenpool, de score. Na de thee gebeurde er weinig, toch viel de gelijkmaker. Joel Thomas faalde niet na fout verdedigen van Erik Schouten (1-1). Beide ploegen kregen geen echte kansen meer.