DORDRECHT. De nieuwe burgemeester wordt Wouter Kolff. Hij wordt de opvolger van PvdA’er Peter van der Velden, die sinds het vertrek van VVD’er Arno Brok waarnemend burgemeester is.

De 40-jarige Kolff (VVD) is dinsdagmiddag door de Dordtse gemeenteraad voorgedragen aan demissionair minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Zeer trots op de voordracht als burgemeester van de oudste stad van Holland: Dordrecht!

De VVD’er moet nog officieel worden benoemd. Als Ronald Plasterk, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de benoeming goedkeurt, wordt Kolff op 13 september geïnstalleerd. “Zodra het officieel is, verhuizen mijn verloofde en ik zo snel mogelijk naar Dordrecht”, aldus Kolff.

De geboren en getogen Rotterdammer is momenteel nog burgemeester van Veenendaal. Daarvoor was hij wethouder in Nieuwegein.Naast zijn functie als burgemeester is Kolff onder meer vicevoorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club en lid van de raad van toezicht van het Nationaal Ouderenfonds.

Binnen de Dordtse gemeenteraad klinken positieve geluiden over de nieuwe burgemeester. Nestor Nelleke de Smoker: “Een boegbeeld. Er komt echt iemand binnen. Prettig om naar te luisteren. Ik heet de heer Kollf van harte welkom in onze stad en denk dat het wel goed gaat komen.Ook Kitty Kruger heeft alle vertrouwen in de nieuwe burgervader. ” Er liggen pittige dossiers. Jeugdzorg, milieukwesties, bedrijfsterreinen, er komen verkiezingen aan. Ik denk dat hij goed in staat is om die kwesties goed aan te pakken. Ik zie het zeker zitten.”

Oud-burgemeester Arno Brok nam eind februari afscheid van Dordrecht. Hij werd commissaris van de koning in Friesland.

Burgemeester Kolff privé:

De vriendin van Kolff heet Mariëlle Mellink. Net als Kolff is ze actief voor de VVD. Mellink, geboren in 1989, is gemeenteraadslid in Leusden. Kolff (38) laat weten dat hij al enige tijd een relatie met haar heeft.