De opruimdagen zijn een succes. Op woensdag 20 juli is de volgende OPRUIMDAG in Sterrenburg, in buurt van de Atmosfeerstraat. Sterrenburgers kunnen daar terecht van 8.30 tot 15.30 uur. Er is dan in de Atmosfeerstraat een kleine milieustraat met containers voor het gratis inleveren van: grof afval, papier, plastic, groente- fruit- en tuinafval (gft), en oude elektrische apparaten. 

Goed om te weten: klein chemisch afval is niet welkom. Onderaan deze pagina lees je waar je dit kunt inleveren. Ook bedrijfsafval kun je hier niet kwijt.
Wie vragen heeft, kan die stellen aan de afvalcoaches. ‘Geef het Dordt’ pakt spullen aan die nog goed zijn.
Ook is de wijkmanager van Sterrenburg aanwezig tussen 12.00 en 14.00 uur.
Verder is er Buurtwerk Dordrecht. Die hebben elke opruimdag een wijkterras, tussen 13.00 en 14.30 uur. Kom gezellig langs.

Bakfiets en hulp
Er is een bakfiets aanwezig van Wijk voor Wijk. Deze organisatie helpt mensen met het vervoeren van spullen, als ze dat zelf niet goed meer kunnen.
Hebt u hulp nodig bij het vervoer van de spullen? Neem dan liefst vooraf contact op met de Hulplijn Dordrecht, (078) 200 1079. De hulplijn is te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Klein chemisch afval, batterijen en spaarlampen
Al je klein chemisch afval kun je inleveren bij het afvalbrengstation van HVC aan de Baanhoekweg 8. Lege verfblikken of andere lege verpakkingen van chemisch afval? Die kun je bij het restafval doen.
Klein chemisch afval kun je vaak ook inleveren bij de winkel waar je dat product hebt gekocht. Verder hebben veel winkels een inleverpunt voor batterijen en spaarlampen.

Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je kunt meehelpen om Sterrenburg en de rest van de stad schoon te houden? Kijk op de website van de gemeente.