Archieffoto. Live set Via Cultura Zomereditie 2021 met Johan Fretz
De afgelopen twee zomers maakte Gertjan Kleinpaste bij Via Cultura een reeks marathon-interviews. Twee uur live met één gast. Geert ter Steeg van The Movies was twee jaar geleden onze eerste gast. Andere gasten waren onder andere: Riet Duykers, Kees Thies en Damiët van Dalsum uit het Dordtse en Nicolas Mansfield (Nationale Reisopera) en Johan Fretz (auteur, columnist van het Parool en theatermaker) die een landelijke bekendheid genieten.
Archieffoto. Live set Via Cultura Zomereditie 2021 met Nicolas Mansfield
In augustus 2022 staan er weer vier boeiende gasten gepland. Zoals u van Via Cultura bent gewend wisselen we het vraaggesprek af met een sprankelende lokale live-act. Wat nieuw is, is dat de serie in augustus niet in de Biesboschhal wordt gemaakt, maar dat er nu voor De Kunstkerk is gekozen. Op 5, 12, 19 en 26 augustus worden de opnamen steeds van 20.00 tot 22.00 uur gemaakt. Publiek is daarbij uiteraard van harte welkom.
Deze derde reeks van Via Cultura Zomereditie heeft de volgende gasten: Femke Hameetman, de nieuwe directeur van het Dordts Museum, Arie de Bruin, voorzitter van de Janusz Korczak stichting, onderwijskundige en pedagoog en vrijwilliger bij Edukans, Astrid Oosenbrug, voorzitter van het COC, voorvechter voor de LHBTI’s in ons land en oud Tweede Kamerlid voor de PvdA en Eddy Terstall, columnist en filmmaker.