Siem en Wienus van ‘Geef het Dordt’ hebben de eerste gerepareerde fietsen opgehaald bij Mohammed Alfounti van het Da Vinci College Dordrecht.

Suzan de Groot van ‘Geef het Dordt’ zoekt in de regio fietsdonaties. Da Vinci College-Entree studenten nemen vervolgens deze fietsen onder handen. Dit is een win-win situatie. De studenten krijgen de beschikking over oefenmateriaal en ‘Geef het Dordt’ gebruiksklare fietsen die zij ter beschikking stellen aan mensen die het nodig hebben. Voor de studenten is een dit een mooi onderwijsproject en dragen op deze manier bij aan de maatschappij.

Raadslid Inge Stevens was samen met Suzan de Groot van Geef het Dordt in gesprek over menstruatie-armoede. Veel vrouwen hebben nauwelijks of geen geld om tampons of maandverband aan te schaffen. Het is wel een maandelijks terugkerende kostenpost. Ze gebruiken dan maar wc-papier, of ondergoed. Of oude maandverbanden wat volstrekt onhygiënisch is. Samen met Suzan wil Inge hier iets aan doen. In ieder geval dat het meer bekend wordt. Veel vrouwen durven er uit zichzelf niet over te beginnen.

Video: Via Cultura Weekendmagazine