DORDRECHT. FC Dordrecht heeft de oefen- en benefietwedstrijd tegen Feijenoord verloren. Waar geld ophalen voor meer onderzoek naar sikkelcelziekte in het Sophia Kinderziekenhuis het hoofddoel was, werd het in De Kuip 2-0. Beide goals werden gemaakt door Michiel Kramer.

Op woensdagavond 22 maart speelden Feyenoord en FC Dordrecht een benefietwedstrijd voor het goede doel. De opbrengst van het duel ging naar het Sophia Kinderziekenhuis, die onderzoek doet naar sikkelcelziekte. Deze ziekte is een ernstige chronische bloedziekte die gekenmerkt wordt door hevige bloedarmoede en het optreden van periodieke aanvallen, sikkelcelcrisen genaamd. De ziekte veroorzaakt na verloop van tijd ernstige achteruitgang van de organen. Mensen met sikkelcelziekte worden gemiddeld slechts 45 jaar oud.

Voorafgaand stonden ook twee gelegenheidselftallen tegenover elkaar, namelijk die van Oud-Feyenoord en de Suriprofs Legends. Onder andere Edgar Davids, Ulrich van Gobbel en Pierre van Hooijdonk verschenen aan de aftrap. Het duel eindigde in een 1-0 overwinning voor Oud-Feyenoord. Uit een strafschop wist Pierre van Hooijdonk het enige doelpunt te maken.

Vervolgens mochten de (relatief jonge) elftallen van Feyenoord en FC Dordrecht hun opwachting maken. Bij Feyenoord stonden vooral bankzitters en jeugdspelers in het veld en bij FC Dordrecht dezelfde elf ten opzichte van het gewonnen duel tegen VVV-Venlo (5-2). Uiteindelijk zagen de 32.500 toeschouwers in de Kuip weinig spektakel in de eerste helft. Het tempo lag laag en zowel Feyenoord als FC Dordrecht konden op voorsprong komen. Feyenoord raakte de paal en niet veel later FC Dordrecht de lat. Uiteindelijk werd het vlak voor rust 1-0 voor Feyenoord, dankzij een mooi uitgespeelde aanval waarbij Kramer mocht intikken.

In de tweede helft probeerden de schapenkoppen wat druk te zetten op Feyenoord wat opnieuw resulteerde in een bal op de paal. Ook dit keer was het Thomas met het hoofd. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-0, want in de 68e minuut was het opnieuw Kramer, die met een schuiver wist te scoren. Opnieuw was er goed voorbereidend werk van Vejinovic. Dit gebeurde vlak nadat publiekslieveling Dirk Kuyt binnen de lijnen was gebracht.