Gertjan Kleinpaste en Enrique Collar (foto: Ilse Schrier)

Afgelopen zaterdag viel mij de eer ten deel in WG Gallery de solo expositie van Enrique Collar te openen. Het is alweer z’n derde expositie in de galerie van Wilma Geerts. Z’n vorige expositie ‘No Fairy Tale’ was adembenemend en de komende maanden ziet u op de Aardappelmarkt de ontwikkeling die Enrique doormaakte in het schilderen van portretten. Er hangt werk uit 2005 en werk dat recent is geschilderd.

Wilma Geerts toont in haar galerie de absolute top van de Nederlandse portretschilders en ze is zelf ook iemand die dit genre heel goed beheerst. Dat kunt u op zaterdag 13 november overigens zelf zien in het programma ‘Sterren op het doek’. Wilma is één van de drie kunstenaars die in Breda meededen aan dit programma. Corry Konings is de ‘BN-er’ die wordt geportretteerd.

Opnieuw reclame op de buis voor een aspect van het fraaie Dordrecht. We waren eerder natuurlijk al in beeld met Koningsdag en met Scrooge. De Van Rossums bezochten de stad ooit al eens om er hun zienswijze op te geven en de Evangelische Omroep portretteert in ‘Typisch Dordt’ een aantal stadgenoten die wellicht eerder een atypisch, maar wel erg leuk beeld van ons Dordrecht geven. Het levert nu eenmaal aantrekkelijker televisie op om markante mensen op de buis te tonen dan heel gewone Dordtenaren.

Het draagt allemaal bij aan de bekendheid en de aantrekkelijkheid van Dordrecht en geeft mensen wellicht net dat zetje om er eens een dagje naartoe te gaan.

Voor wie al in Dordt woont en er dus dagelijks van geniet noem ik graag nog even Via Forza, het nieuwste programma van Via Cultura. Op de dinsdag en donderdag portretteren David Ariza Lora en ik beurtelings kleurrijke Dordtenaren met een mooi verhaal. Live te volgen op Facebook en terug te zien op ‘Via078.nl’. Wij vertellen met Via Cultura graag lokale verhalen. 

Het is logisch dat ook de nationale televisie Dordt zo graag in beeld brengt:
“Hier, op dit eiland,
dat sinds lang geen eiland meer is:
drie bruggen, twee tunnels,
heb ik alles zich af zien spelen
wat zich op aarde maar afspelen kan.”
dichtte Buddingh’ immers al. Zo is het maar net. Dat hebben ze goed door daar in Hilversum.