DORDRECHT. Dierentehuis Louterbloemen begint vandaag met de eerste eigen dierenambulance. Het Dordtse dierenasiel kan daardoor veel sneller opereren.

De nieuwe ambulance is een gift van de Stichting Dierenlot, dat de volledig ingerichte wagen schonk. Mirjam Addiks van Louterbloemen: “Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, vooral omdat deze stichting ons ook financieel ondersteunt bij de opstart. Zo’n geweldig aanbod kan je niet afslaan”

In eerste instantie rijdt de nieuwe ambulance alleen in Dordrecht. ,,Maar als er een telefoontje uit de regio komt dan gaan we ook daarop af. De komende periode moet blijken of één ambulance voldoende is. In geval van nood kunnen we in ieder geval ook uitrukken met onze ‘oude’ Transporter.” aldus Mirjam Addiks.

Dieren kunnen nu niet alleen in het asiel op de liefdevolle zorg rekenen van de medewerkers en vrijwilligers van Louterbloemen, maar ook als ze gewond of verdwaald zijn.

De ambulance van Louterbloemen is niet de enige. Ook Stichting De Dieren SOS Dordrecht pikt gewonde of zieke dieren op.

Zie je een dier dat zwerft, ziek, gewond of overleden is? Bel vanaf vandaag Louterbloemen op 06 – 1700 3200. Ook bereikbaar via het landelijke alarmnummer 0900- 0245.