DORDRECHT. Het zaterdag door burgemeester Arno Brok gesloten café Scheffers heeft gisteren al met de gemeente en politie om de tafel gezeten over eventuele heropening van de zaak. Eigenares Ria van der Weijde hoopte dat haar zaak weer open zou mogen, maar de gemeente heeft laten weten dat eerst alle gegevens bekend moeten zijn voordat een besluit kan worden genomen.

Diverse gemeenteraadsleden lieten dit weekend weten dat ze zich niet kunnen vinden in de aanpak van Brok. Cor van Verk (PvdA), Martijn Groeneweg (BVD), en Irene Koene (VVD) vinden dat hij te ver gaat: het wordt de horeca-ondernemers op deze manier wel erg lastig gemaakt. Brok sloot de afgelopen maanden meerdere horecagelegenheden voor korte of langere tijd of zelfs voorgoed om diverse redenen. Hij vindt dat een ondernemer altijd verantwoordelijk is voor wat er in zijn zaak gebeurt.

Het Dordtse café Scheffers aan de Groenmarkt is voor de kerst weer open gegaan. Burgemeester Brok heeft laten weten dat als de vechtersbazen een toegangsverbod krijgen, de zaak toch weer open kan. Dan heeft de zaak toch inkomsten tijdens de feestdagen.

Vanuit de Dordtse gemeenteraad was er veel kritiek op de sluiting en het horecahandhavingsbeleid van burgemeester Brok. Scheffers is al de zesde kroeg dit jaar die voor een periode dicht moest.