Dordrecht kent een aanbod aan sport- en klimvoorzieningen, een rijk verenigingsleven en blijft zich sportief ontwikkelen

Drie ondernemers willen een Sportwalhalla realiseren in de Biesboschhal, in de Stadswerven. Vorig jaar kregen we al een kijkje in de artist impressions in een gelikt filmpje. Uitgangspunt voor het plan Sportwalhalla is gunning door gemeente Dordrecht.

Het is duidelijk dat flink wat van de suggesties en wensen overeenkomen met bestaande sportvoorzieningen en activiteiten voor trendzoekers en avontuurzoekers. Twee voorbeelden zijn Klimhal Mountain Network Dordrecht op het Leerpark dat onlangs is omgetoverd tot een Sportwalhalla voor onder andere klimmen, abseilen, boulderen, fitness en het in april nieuw te openen Klimbos Dordrecht met zeven klimroutes.

Dordrecht heeft al een relatief goed recreatief aanbod, waaruit we kunnen kiezen. Om zogeheten trendsporten beter te kunnen ‘bedienen’, zou clustering sport en recreatie in gebied Merwelanden waar al diverse sportterreinen te vinden zijn de beste optie zijn. Met een contrast van rust- en druktegebiedjes waar grote groepen bezoekers kunnen recreëren en parkeren.

De toekomstige woningbouw en de bevolkingsontwikkeling in de directe omgeving van de Biesboschhal maakt dat de ruimte in de Stadswerven en het beleven ervan belangrijker en waardevoller wordt. Hoewel er een grote parkeerplaats is bij de Biesboschhal, vrees ik met een sportaccommodatie toch voor parkeeroverlast.