BEATCOLLECTIVE, één van de kleinste maar beruchtste party organisaties, was jarenlang verantwoordelijk voor een maandelijks dansfestijn in Dordrecht. In 2007 besloten zij te stoppen, maar gelukkig niet voor altijd. Vrijdag 1 mei 2014 komt de Beatclub na 7 jaar afwezigheid terug in de Power Stage van Bibelot.

DORDRECHT. “Het uitgaansleven van Dordrecht lijkt wel op zijn gat te liggen. Vooral voor de nieuwste generatie liefhebbers van dansmuziek valt er weinig te beleven. Daar gaan wij verandering in brengen met: The Beat Club! Goede dansmuziek voor weinig, met als hoofdingrediënten: groovy- en pure rhythm pleasure. The Beat Club wordt een maandelijks terugkerend hoogtepunt voor liefhebbers van opzwepende ritmes, overstuurde bassen en lekkere melodieën.”

En zo startte het verhaal van The Beatclub op 21 oktober 2000 in Dordrecht. In de jaren die volgden werd The Beatclub een begrip in de wijde omgeving. Een van de hipste dansfeesten met toonaangevende deejays en veejays in een club setting en altijd live een spannende muzikale top act. Tot juni 2008, toen sloot het boek The Beatclub zich, wat later bleek voor korte tijd.

Video’s: 078Beatclub / Ton van der Kolk