Wethouder Piet Sleeking heeft raadslid Martijn Groeneweg van Beter voor Dordt geblokkeerd op Twitter. 

DORDRECHT.

Wethouder Piet Sleeking heeft raadslid Martijn Groeneweg van Beter voor Dordt geblokkeerd op Twitter.
Groeneweg bespot Sleeking met de tekst: ‘Beter Voor Dordt is er voor alle Dordtenaren’, met daarbij een smiley met een knipoog.

Wethouder Sleeking wil op Twitter niets meer te maken hebben met Groeneweg en doet zijn politieke collega Martijn Groeneweg in de ban.

Groeneweg is geblokkeerd van Sleekings account en kan daarmee geen tweets meer van de wethouder lezen en er ook niet op reageren.

Sinds Groeneweg aankondigde dat hij de partij van Sleeking wil verlaten is er veel spanning tussen de twee. Op Twitter viel het raadslid al herhaaldelijk zijn eigen wethouder Sleeking af.

Sleeking rekende afgelopen week aan de Dordtse Kamers voor: het afschieten van het plan voor bedrijventerrein Dordtse Kil 4 kost de stad 50 miljoen euro. Groeneweg stak direct de draak met die stelling. ,,Bedrag klopt niet,’’ tweette hij. ,,Diverse fracties willen berekening op papier en bespreken in beslotenheid.’’

Mijn bierviltje zegt wat anders, tweette Groeneweg rechtstreeks naar wethouders Sleeking en Mos. ,,Graag gewoon document met onderbouwing van 50 miljoen schade Kil IV! Mijn bierviltje zegt wat anders!’’

Groeneweg dreef verder de spot met Sleeking door te wijzen op het feit dat Sleekings partij Beter Voor Dordt groot geworden is door bebouwing van de Zuidpolder te voorkomen. Terwijl de voorman van BVD nu juist bebouwing van de Beerpolder verdedigt.

,,Historisch beeld: Sleeking die bebouwing van Oude Beerpolder (67 ha) verdedigt; ter info Zuidpolder is 50 ha,’’ aldus Groeneweg.

Criticaster Thijs Blom:

Meerdere raadsleden zijn inmiddels opgestapt of hebben gezegd op te stappen. Het is allemaal verklaarbaar en past binnen de huidige lijn van de partij zegt lokale-politiekkenner Thijs Blom. “Er is geen gemeenschappelijke waarde, zoals bijvoorbeeld bij een partij gebaseerd op religie”, zegt Blom.