Lights and Shadows is het nummer waarmee meidengroep O'G3NE het Eurovisie Songfestival wil gaan winnen in Oekraïne.

DORDRECHT. O’G3NE gaat in mei voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Kiev, Oekraïne. Bijna 10 jaar na het Junior Songfestival vertegenwoordigen de drie Dordtse zussen ons land tijdens het grootste liedjesfestijn van Europa. Op dinsdag 9 of donderdag 11 mei laten zij met een krachtige 80’s ballade aan Europa horen waar zij in ons land al voor geroemd worden; hun prachtige samenzang. Op zaterdag 13 mei is de finale.

Het belangrijkste is de zang van de zusjes Vol, die in alle opzichten overdonderend is. Hoewel het verwachte lange a cappella-gedeelte ontbreekt, krijgen Lisa, Amy en Shelley alle ruimte om te excelleren. Ze zullen in Kiev zonder enige twijfel bij de vocale top horen.

Het nummer is bij de meiden thuis in Fijnaart ontstaan. “Papa kwam met het refrein en de coupletten. Daar zijn we op doorgegaan. Toen was het lied er ineens. We zijn met ons allen bij mama op bed gaan zitten en hebben het voor haar gezongen. Dat was een prachtig moment”, vertelde Amy. Het nummer is een muzikale ode aan hun moeder en een hart onder de riem voor alle mensen waarbij de gezinssituatie door ziekte is ontwricht.

Video: Lights and shadows.

Video: TeamOG3NE/AvroTros. Tijdens het NPO Radio 2-programma Muziekcafé heeft O’G3NE bekendgemaakt dat zij naar het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev, Oekraïne gaan.

Video: MrEurovision2017

https://www.youtube.com/watch?v=8OK8JvErJqM