Foto: Els Hauser

Misschien beleefde Krispijn afgelopen weekend wel de aardigste primeur uit de lange en boeiende geschiedenis van de wijk. In de speeltuin aan het Marisplein werd de ‘Buurtcamping Krispijn’ georganiseerd. Paul Schmitz, Els Hauser, Radouan Louaza, Coby Yzermans, Jan van der Weijden en Pauline Hoekman waren gezamenlijk de drijvende krachten achter dit initiatief. Waaraan verder De Buitenwacht, Future Club, speel-o-theek Pip & Zo, Laarhoven Pallets en zorgboerderij De Zuidpunt meewerkten.
Van Gerard Laurens weet ik dat hij er een campinglied voor schreef, dat hij bij het kampvuur voor en vooral met alle aanwezigen heeft gezongen.

Waarom ik hier zo enthousiast over ben? Het levert een prachtige activiteit op die echt voor en door de wijk tot stand is gebracht. Het geeft kinderen en hun ouders drie heel mooie dagen en het brengt veel positiviteit teweeg. Dat zo net in het weekeinde voordat de zomervakantie voorbij was en de scholen hun deuren weer openden. 

Daar doet degene die de hooibalen in die hens stak een paar uurtjes voordat ze weer zouden worden opgehaald niets aan af. Jammer dat zoiets gebeurt, maar kennelijk zijn er soms mensen die het nodig vinden iets lulligs te doen na zo’n fantastische happening.

Positief nieuws uit Krispijn is natuurlijk sowieso heel fijn. De wijk komt immers maar al te vaak ook wat minder positief onder de aandacht. Er is heibel over de plannen met het Weizigtpark. De criminaliteit zou er te hoog zijn en het park is inmiddels toegevoegd aan de lijst waar ‘preventief fouilleren’ is toegestaan. De keerzijde is, dat de wijk leeft en bruist en vooral uitzonderlijk sfeervol is. Ook wat dat betreft is het jammer dat aandacht vanuit de (lokale) politiek er eigenlijk vooral is als er zich problemen voordoen en als daar dan een zak geld voor beschikbaar komt. Je zou hopen dat de portemonnee juist wat vaker werd getrokken voor positieve ideeën. 

Foto: Jeroen Niemeijer