Het Dordts Popgala is het jongste popgala van Nederland. Dit initiatief van Bibelot en Popcentrale beloont lokale muzikanten voor hun artistieke werk en stimuleert de band met Dordrecht. Het gala verbindt iedereen die actief is op het gebied van popmuziek en toont de rijke muziekcultuur die de stad te bieden heeft. Tijdens het gala worden in het Energiehuis prijzen uitgereikt aan de beste Dordtse acts van 2018. De selectie genomineerden is gemaakt met behulp van scherpe richtlijnen en wordt beoordeeld door een jury met muzikale banden in en buiten Dordrecht.

DORDRECHT. De Dordtse zangeres Merol is de winnares geworden van de eerste Dordtse Popprijs.

Tijdens het Dordts Popgala mocht ze zaterdagavond nog een keer naar voren komen, want met haar hit ‘Lekker met de meiden’ won ze ook de award voor Beste Song 2018. De jury koos daarnaast voor ‘Diamant’ van Nielson als beste album van het jaar, Het Gezelschap kreeg de award voor beste nieuwkomer en Pene Corrida werd uitgeroepen tot beste live-act van 2018.

Eerder was al bekend geworden dat de oeuvreprijs bij de eerste editie van het gala voor de vorig jaar overleden bluesartiest Michael de Jong was.

Tijdens het gala werden 6 prijzen uitgereikt: Beste Song, Beste Album, Beste Live Act en Beste Nieuwkomer van 2018. Genomineerd voor de Popprijs waren Bottles of Love, PollyAnna, Merol, Nielson en I against I.