ZWIJNDRECHT. In de bomvolle RG-hal van de turnaccommodatie aan de Uilenvliet heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O haar NK-finalisten 2016 gehuldigd.

Na een intocht van maar liefst 116 finalisten heette voorzitter Pauline den Hartog iedereen van harte welkom, in het bijzonder wethouder Aaike Kamsteeg, die na Pauline het woord kreeg. Beiden spraken hun trots uit en hadden lovende woorden voor de sporters, trainers, juryleden en ouders.
De avond, met o.a. de diverse sportverkiezingen, werd verder gepresenteerd door de speakers Nel Kortman en Remon Rooij.
De sportverkiezing kende verschillende categorieën. Een onafhankelijk samengestelde jury had vooraf uit alle inzendingen per categorie een drietal genomineerden benoemd waaruit uiteindelijk de prijswinnaar werd gekozen.
Bij het meisjes/damestoestelturnen werd Naomi Visser uiteindelijk uitgeroepen tot sportvrouw 2016. Van deze selectieafdeling werd Melanie Stout benoemd tot sporttalent en de aanmoedigingsprijs was voor Nova de Winter.
Bij de jongens/heren ging de titel sportman naar Bart de Ruiter. De sporttalenttitel werd toegekend aan Gijs Franken en de aanmoedigingsprijs mocht Jens van Eijk in ontvangst nemen.

Sportvrouw Ritmische Gymnastiek werd Estée Kraaijeveld, RG-sporttalentprijs was voor Lente Zwaal en de RG-aanmoedigingsprijs voor Caithlynn Bezemer.
De all-over-titel “superstar” kwam in handen van Jordi Hagenaar en tot ploeg van het jaar werd uitgeroepen de team van niveau 4 turnen-heren, bestaande uit de turners Bart de Ruiter, Dyon Purperhart, Jens van der Helm, Luuk Huernink en Thijs Oosterling.
Naast deze verkiezingen werden de stoppers, train(st)ers en juryleden in de bloemen gezet. Speciaal aandacht was er voor Ursula Kleinhuis. Na bijna vijfentwintig jaar stopte zij als RG-trainsters. Naast een boeket ontving zij een fraai kunstwerk voor haar positieve bijdrage van de RG-afdeling.
o-o