Hedendaagse singer/songwriter, met een knipoog naar de Amerikaanse Westcoast. Pakkend, boeiend, sfeervol en verhalend.

ZWIJNDRECHT. Singer/songwriter Thomas Florusse groeide op in een muzikaal milieu en is altijd in aanraking geweest met één van de grootste kunstvormen die onze wereld kent.
Als zanger en toetsenist in diverse bands is en was hij regelmatig op kleine podia en in knusse kroegen te vinden. Maar het bleek niet genoeg. Er moest meer zijn..

De bakken vol langspeelplaten van zijn vader kent hij inmiddels als zijn broekzak, en dit is voor Thomas altijd een bron van inspiratie geweest. Namen als Jackson Browne, JD Souther, James Taylor en Tom Waits (eigenlijk alle grote namen uit de 70’s westcoast-scene) inspireerden Thomas in eerste instantie tot het schrijven van eigen liedjes. Dit leidde tot een aantal ruwe demo’s, opgenomen in zijn zolderstudio. Positieve feedback van de buitenwereld leidde bij Thomas tot de nodige dorst naar meer. De liedjes werden steeds persoonlijker, en daardoor ook pakkender. Alle thema’s werden bezongen; de liefde, de herfst, herinneringen, de eenzaamheid, gezelligheid, vriendschap, wanhoop, maar vooral moed en doorzettingsvermogen. Naast de bovengenoemde artiesten put Thomas ook zijn inspiratie uit namen als Elvis Costello, Billy Joel, Bon Iver, Royal Wood en William Fitzsimmons.