ZWIJNDRECHT. Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden districtskampioenschappen voor jongens en heren heeft gymnastiekvereniging O & O beslag gelegd op vier districtstitels. Daarnaast pakten de O & O-ers drie zilveren en een bronzen medaille. Het scherpst op de snede werd er gestreden om de titel van de jeugdcategorie van de derde divisie.

Clubgenoten Bodi Winkler en Jelle van der Zouwen gaven elkaar met recht geen duimbreedte toe. Het resulteerde uiteindelijk in een even groot puntenaantal van 64,750, waarmee beiden de districtstitel opeisten.

Bij de junioren-I van de tweede divisie kwam de titel met 68,00 punten op naam van Ruben Reedijk. Hij bleef daarmee Koen Kappetijn voor, die met 0,65 punten verschil het zilver om liet hangen.De vierde titel werd opgeëist door Jelle van der Lans. Zijn eindscore was 67,300 punten. Het zilver in deze categorie was met 66,100 punten voor Leon van der Wel.

In de categorie junior-I van de derde divisie turnde Gijs Zijderveld zich met 66,650 punten naar het zilver, op de voeten gevolgd door Paul de Jongh, die met 66,200 punten beslag legde op het brons.

Bij de in Hellevoetsluis gehouden tweede districtsplaatsingswedstrijd individueel toestelturnen voor meisjes en dames heeft O & O beslag weten te leggen op zes podiumplaatsen. Bij de instappers-N2 wist Suzanne Esmeijer met 51,225 punten beslag te leggen op het zilver. Anouk Tieman kwam tot een gelijke prestatie in de categorie pupil-2-N3. Haar score bedroeg 51,825 punten. Ilse Standhardt behaalde het zilver. Zij kwam tot dit resultaat in de pupil-1-N3-klasse. Milou van Schijndel turnde haar wedstrijd in de jeugd-1-N4-categorie. Ook zij kwam als tweede uit de strijd en completeerde de zilveren medaillereeks.

Bij de junioren van de derde divisie pakte Britta Schipper het brons en in de klasse pupil-2-N3 was de deelname zo groot dat voor de vierde plaats ook een medaille ter beschikking was gesteld. Deze werd opgeëist door Morgan van Kriekingen.

Meer over O & O op www.o-en-o-zwijndrecht.nl.