De VriendenLoterij deelt tijdens de Nationale Hockeyactie extra geldprijzen uit aan hockeyclubs die de meeste loten hebben verkocht. HC Derby eindigde op de derde plaats en heeft als verrassing een extra bijdrage van 1500 euro ontvangen. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die hockeyclubs met de Nationale Hockeyactie voor zichzelf genereren.

ZWIJNDRECHT. HC Derby is als derde geëindigd in de Nationale Hockeyactie van de VriendenLoterij en ontving daarvoor een eenmalige extra bijdrage van 1500 euro. HC Derby gaat het geld gebruiken voor de aanleg van nieuwe hockeyvelden.

De Nationale Hockeyactie van de VriendenLoterij duurde van 1 december tot en met 17 februari. In die periode belden tal van hockeyclubs in Nederland clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De Nationale Hockeyactie leverde H.C. Derby maar liefst 108 loten op. Als de 108 loten een jaar blijven meespelen (14 trekkingen), levert HC Derby dit ruim 10.150 euro aan extra inkomsten op.

Hinrich Slobbe, voorzitter van HC Derby: “Wat een geweldige verrassing. Zonder de inzet van Heren 1 was dit nooit gelukt. Deze extra inkomsten zijn erg belangrijk voor onze clubkas. Met het geld kunnen we investeren in de aanleg van nieuwe velden.”