De nieuwe landskampioen in het vrouwen volleybal heet Sliedrecht Sport. VC Sneek, kampioen in 2015 en 2016, verloor de wedstrijd in en tegen Sliedrecht. De ploeg had genoeg aan twee setwinsten, nadat het eerder in Sneek met 3-1 wist te winnen van de plaatselijke volleybalploeg. Uiteindelijk werd het opnieuw 3-1 voor Sliedrecht Sport.

SLIEDRECHT. Sliedrecht had nog één set nodig om landskampioen te worden. Sneek beet flink van zich af in de tweede set en kwam met 5-8 en 8-11 voor. Bij 14-14 draaide Sliedrecht de rollen om, kwam en bleef op voorsprong. De derde set was opnieuw close, maar werd gewonnen door Sneek met 27-25. Uiteindelijk won Sliedrecht Sport de vierde set ruim met 25-17, waardoor het in stijl afsloot. Sliedrecht had aan twee gewonnen sets genoeg om zich zeker te stellen van de derde landstitel.

Voorzitter Cees Boer met zijn kampioenen

Sliedrecht Sport werd in 2013 voor het laatst kampioen. VC Sneek was de laatste twee seizoenen de beste. Sliedrecht Sport was oppermachtig in de reguliere competitie, waardoor met recht kan worden gezegd dat het landskampioenschap terecht is.

Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) en sportwethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) broeden op een Sliedrechts huldigingsfeestje.

Sliedrecht Sport begon sterk aan het duel en won de eerste set met 25-14. De tweede set werd nipt met 26-24 gewonnen. Uiteindelijk wist Esther van Berkel in deze spannende set het kampioenspunt te maken.