Jasper Wagteveld

In de uitzending van Via Cultura op donderdag 2 april 2020 is het World Autism Awareness Day ofwel internationaal erkende Wereld Autisme dag. De lidstaten van de Verenigde Naties worden ieder jaar op 2 april aangemoedigd maatregelen te nemen het bewustzijn over mensen met een diagnose autisme te vergroten. Ieder jaar zijn er op deze dag en de week erom heen wereldwijd activiteiten om dat bewustzijn te vergroten. Helaas zijn alle bijeenkomsten vanwege het coronavirus, dit jaar geschrapt. Via Cultura wil natuurlijk via haar medium wel aandacht besteden aan autisme en het brede spectrum wat daarachter schuilt. Een diagnose autisme kent namelijk hele verschillende kenmerken en verschijningsvormen. De autist bestaat niet. In deze podcast hoor je een interview met Jasper Wagteveld. Hij heeft autisme, is NVA-ambassadeur en actief bij de Autisme Experience.

Jasper Wagteveld is NVA-ambassadeur en actief bij de Autisme Experience

Jasper Wagteveld heeft autisme en geeft voorlichtingen over autisme. Vanaf het begin is Jasper betrokken geweest bij de Autisme Experience en denkt mee over de invulling ervan. Daarnaast is Jasper ook ambassadeur van de Nederlandse Vereniging van Autisme.

Autisme Experience

De Autisme Experience is een onderneming in Dordrecht. De Autisme Experience zet zich in voor een actieve dialoog rondom autisme. Door middel van events, activiteiten en in de toekomst met een eigen belevingscentrum creëren zij een verbinding tussen; mensen met autisme en mensen die autisme beter willen leren begrijpen.

Beluister iedere week de podcasts uit de regio

Iedere week worden er interessante gesprekken en discussies gehouden aan de gesprekstafel van Via Cultura. Wil je op de hoogte blijven van alle updates? Volg ons via Facebook en Spotify om geen enkele update en podcast te missen! Zelf een item maken in samenwerking met Via Cultura? Neem gerust contact op met onze redactie.