PAPENDRECHT. Na serieus puntverlies in de afgelopen paar wedstrijden is Drechtstreek er zaterdag in geslaagd om weer eens de volle winst binnen te halen. Het bleek te sterk voor Ameide dat lange tijd koploper was in de derde klasse C.Tijdens de eerste helft werd Ameide behoorlijk onder druk gezet zonder dat er gescoord kon worden. Kansen waren er zeker voor Drechtstreek maar geen van de voorwaartsen wist tot scoren te komen. Er werden door de gastheren enkele fraaie kansen gecreëerd maar de uitstekend keepende Ameide doelman Fabian den Hartog wist de score op nul te houden. Hij was steeds zeer attent en slaagde er in om soms zelfs ver buiten zijn doelgebied attent in te grijpen. Kansen voor Joey Hakkesteeg en Haris Brzac werden goed gekeerd door Den Hartog. Zo’n vijf minuten voor rust belandde een goede kans van Jillroy Ruiz in het zijnet. Het leek er veel op dat Drechtstreek niet opgewassen was tegen de zeer verdedigende instelling van Ameide. Ameide leek er vooral op uit om geen doelpunten tegen te krijgen en aan doelpogingen op het doel van Drechtstreek ontbrak het volledig. Doelman Marvin Otte hoefde zich nauwelijks in te spannen.

Na rust veranderde er snel iets in het spelbeeld. Drechtstreek kwam zeer alert en agressief uit de startblokken en al na anderhalve minuut werd dan eindelijk de openingsgoal gescoord. Na een misser van Ameide aanvoerder Art Kruis werd Joey Hakkesteeg in de gelegenheid gesteld om de 1-0 in te schieten. Niet zo lang daarna eindigde een fraaie solo van achteruit door Damien Vereecken met een mooie voorzet opnieuw bij Hakkesteeg maar die joeg de bal keihard over. De druk op het Ameide doel nam toe en in de 55ste minuut werd de bal door Robin Tamming met de hand beroerd in het strafschopgebied. De degelijk fluitende, jonge scheidsrechter Niels Felix kon niet anders dan een strafschop toekennen. Damien Vereecken benutte die en bracht de stand op 2-0. Toen ook het tweede doelpunt was gevallen leek Drechtstreek bevrijd van de spanning en creëerde het steeds meer kansen. Veel aanvallen werden nog net afgeslagen maar in de 63ste minuut was het de net ingevallen Randy Kroos die een snelle aanval opzette over rechts en de bal panklaar legde voor Mark Kunst die de 3-0 aantekende. Drechtstreek speelde steeds vrijer en liet zien waarom het een redelijk goede positie op de ranglijst bekleedt. Er ontstonden steeds kansen maar gescoord werd er niet meer.

Doordat de ploegen die op de eerste vier plekken staan alle vier wonnen verandert er niets bovenaan de ranglijst. Wel begint zich een groter verschil af te tekenen tussen de bovenste vier en de rest. Er is nog een wedstrijdronde te gaan voor de winterstop. Komende zaterdag reist Drechtstreek voor die laatste wedstrijd in 2016 af naar Streefkerk dat een serieuze middenmoter is. Koploper Wieldrecht staat nog steeds acht punten los van de nummer twee, IFC. Aanvang van de wedstrijd in Streefkerk is anders dan normaal nu 14:15 uur.