Onze verkiezingsuiting is menigeen niet ontgaan. Al mocht de poster niet op de verkiezingsborden. Althans: daarover was nogal onduidelijkheid. En nu ze al vol staan met andere posters plakken we er natuurlijk fatsoenshalve niet overheen. Dan maar gekozen voor de vrije plakplekken. 

PAPENDRECHT. Blog: Arno Jansen.

Onze ludieke PAB-poster is met een duidelijke knipoog. We doen immers als pure lokale partij niet mee aan de landelijke verkiezingen. Maar wat moet een raadslid, een lid van de partij of een PAB-stemmer dan op 15 maart stemmen? Wat mij betreft vanuit het hart. En als je toch calculeert: ideologie voorop (grofweg links, midden, rechts), dan de programma’s (of bij gebrek aan tijd om deze door te worstelen een stemwijzer) en dan pas de poppetjes. Vervolgens kan je anonieme keus nog naar eigen inzicht verder worden bepaald door de in artikel 1 van de Grondwet verboden onderscheiden. Zo weet ik van velen dat ze liever op een vrouw stemmen en dat mag.

Vandaag is er ook een verkiezingsmarkt. Buiten het gekrakeel daarover tussen de landelijke partijen na afloop van een raadscommissie is ook het PAB met enkele leden vertegenwoordigd. Ook wij vinden het leuk om er – uiteraard met onze poster – bij te zijn. Altijd zinvol om extra in contact te komen met inwoners, al is het PAB de afgelopen jaren al erg benaderbaar gebleken. Onder andere via de mail, onze Facebookpagina en ook deze blog weet menigeen in Papendrecht zich goed geïnformeerd en wordt menig probleem serieus door het PAB opgepakt. Zo bezien is dit jarenlange inhoudelijke werk de beste campagne voor een politieke partij, waaraan een verkiezingsmarkt nog maar weinig toevoegt.

”Ik heb wel eens geopperd helemaal af te zien van de oude politieke gewoonten om enkele weken vóór de stembusgang verhoogde aandacht te vragen. Wat nu als wij niet meedoen aan die vreselijk ontsierende verkiezingsborden? Is dan niet juist het effect dat het PAB dan nog meer over de tong gaat? “Doet het PAB niet mee, dan…?”, vraagt de een. “Jawel, maar ze willen een goed voorbeeld stellen om verloedering van de openbare ruimte tegen te gaan. En voor het milieu is dat plakken ook niet zo goed!”, is het antwoord. De meningen in de partij zijn hierover verdeeld. En dat mag. Net als over nut en noodzaak om deel te nemen aan de verkiezingsmarkt.”

Van sommigen weet ik inmiddels hoe ze er in staan. Maar ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar jouw mening als lezer van deze blog. Hoe vind jij dat we dat moeten invullen: volgend jaar weer lokaal?