Presentatie en gespreksleiding Gertjan Kleinpaste. Foto: Rooske de Goede

Bas den Hartog (voorzitter van de sectie Beeldende Kunst en voorzitter van stichting Beeldenpark Drechtoevers.) Stichting Beeldenpark Drechtoevers zet zich in voor de bekende beeldenroute van beeldende kunst langs de oevers en kades van de Drechtsteden. Bas vertelt over de gevolgen van de bezuinigingen van gemeente Papendrecht op cultureel gebied. Een van de gevolgen is namelijk dat aan de beeldenroute, gelegen aan de kade van Papendrecht, geen subsidie meer zal worden verleend. Het pareltje van Papendrecht, zo noemt Bas het beeldenpark. Zo vertelt hij dat het beeldenpark een plek is, waar je heen wilt gaan, kunt genieten van het uitzicht en op een laagdrempelige manier genieten kunt van beeldende kunst. Bas benoemt dat, zeker in deze tijd het beeldenpark een plek is waar mensen kunnen genieten, een bakje koffie kunnen drinken en elkaar kunnen zien op 1,5 meter. Het biedt plezier en ontspanning. Als de bezuinigingen worden doorgezet, zal het pareltje van Papendrecht wegmoeten.

Trijntje van Es. Foto: Ilse Schrier

Trijntje van Es, D66-fractievoorzitter in de gemeenteraad, lid van de Drechtraad en van de Rekenkamercommissie. Vroeger was ze communicatieadviseur voor bedrijven, freelance tekstschrijver en docent maatschappijleer. Ze heeft in Leiden en in Utrecht gestudeerd. “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich vrij en veilig voelt in Papendrecht en zichtbaar zichzelf kan zijn. Het sociaal-liberale geluid van D66 is belangrijk en hoort bij Papendrecht. Bij raadsbesluiten zorgen wij ervoor dat iedere inwoner wordt vertegenwoordigd en niet alleen mensen die zich het beste kunnen verwoorden, of mensen die de grootste mond hebben.”

 

 

Kijk Via Cultura mee via Facebook of luister mee op de uitzendkanalen: Via Cultura is op RTV Papendrecht elke donderdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur integraal te horen. RTV Papendrecht is te beluisteren via 105.0 FM en wereldwijd via livestream http://www.rtvpapendrecht.nl/radio-player-popup. Herhaling op zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur. RTV ATOS, op donderdag tussen 21:00 en 23:00 uur, via livestream en via 106.1 Mhz in de ether. RTV Dordrecht/ Drechtstad FM, op zaterdag tussen 08:00 en 10:00 uur en op zondag tussen 10:00 en 12:00 uur via 95.7 FM