PAPENDRECHT. Vorig seizoen behaalde het eerste damesteam van Basketbalvereniging Flush ’72 een ongeslagen kampioenschap. Ook al was er meer tegenstand toch bleef het Autoschade van ’t Hoff team zijn wedstrijden winnen. Eénmaal werd er verloren uit bij de dames van Binnenland in Barendrecht met 13 punten verschil. Een geduchte tegenstander met veel lengte onder het bord.

Vrijdagavond 31 maart was de allerlaatste wedstrijd voor Flush ’72 dames 1. Het kwam prachtig uit : de thuiswedstrijd tegen Binnenland. Er moest gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Coaches Marco Leeuwenburgh en Nigel Vermeer konden over een bijna complete selectie beschikken. Het team bestaat uit guards Karin Akkermans en Michelle Scharloo. Forwards Anne Wil van den Heuvel en Suzanne den Ouden. En centers Nathalie Rijsbergen, Joyce Janssen en Marjan Bongers. Helaas moest invaller Corine van der Stelt een paar maanden eerder afhaken met een zweepslag.

Een team met weinig spelers waarmee de strijd zou moeten worden gestreden. Maar de dames en coaches hebben heel het seizoen alles aan de kant gezet om optimaal te presteren, vanavond moest de beloning komen voor een super seizoen. In een bomvol Papendrechts Sportcentrum ging de wedstrijd van start onder leiding van twee ervaren scheidsrechters Leo Veth en Peter Leeuwenburgh.

Een zenuwachtig begin van beide partijen. Binnenland wist als eerste het netje te vinden, maar de Autoschade van ’t Hoff dames lieten ze niet uitlopen en bleven bij. Joyce sneed een aantal keren mooi door de Binnenlandse verdediging en wist te scoren. Aan het einde van de eerste periode nam Flush ’72 brutaal de voorsprong door een score uit een prachtige break door Anne Wil.

De tweede helft bleek achteraf de beste helft van de Papendrechtse dames. Er werd furieus gestart. De Autoschade van ’t Hoff meiden werkten keihard: in de aanval en de verdediging hadden Nathalie en Marjan de lange centers volledig onder controle. De angel was hierdoor uit de aanval en Binnenland was duidelijk de weg kwijt. Suzanne zette extra druk op haar tegenstander die daardoor elke keer de bal niet onder controle kreeg en uit liet gaan. Scores van Karin, Michelle, Marjan, Nathalie en Anne Wil zorgen ervoor dat de voorsprong werd uitgebouwd. Een redelijk comfortabele voorsprong in de rust van 10 punten. Uiteindelijk wist de thuisploeg met 13 punten meer verschil het verschil te maken en kon voor de tweede keer op rij gefeest worden.

Vorig seizoen behaalde het eerste damesteam van de Papendrechtse basketbalvereniging Flush ’72 ongeslagen het kampioenschap. Dit seizoen werd de uitdaging een niveau hoger gezocht in de tweede klasse. De tegenstanders waren beduidend sterker en daardoor de wedstrijden veel spannender. En toch lukte het het team opnieuw. Vrijdag werd in eigen huis de grootste concurrent voor de titel, Binnenland uit Barendrecht, in eigen huis verslagen. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd tegen dit team verloren. In een bomvol Papendrechts Sportcentrum waren de rollen nu omgedraaid. In een echte kampioenswedstrijd, met niet het beste spel, aardig wat balverlies en niet veel scores, wist de thuisploeg uiteindelijk dertien punten meer te maken en kon voor de tweede keer op rij het feest losbarsten.

 

Flush ’72 dames 1 ook in de 2e klasse kampioen geworden.