PAPENDRECHT/SLIEDRECHT. Donderdag 9 februari hebben D66-leden uit Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht in een gezamenlijke ledenvergadering besloten tot een fusie. De nieuwe afdeling gaat D66 Alblasserwaard West heten.

“De aanleiding om op dit moment een fusie aan te gaan, is dat D66 volgend jaar ook in Sliedrecht wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen,” aldus de nieuwe bestuursvoorzitter Arie Verberk, die voorheen voorzitter was van het D66-bestuur van Papendrecht. “Lokale afdelingen zijn afhankelijk van actieve leden. Om voldoende mensen te hebben voor het bestuur en diverse commissies, was meer slagkracht nodig. Door de krachten te bundelen, hebben we die nu.”

D66-leden uit Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht kwamen 9 februari bij elkaar in Sliedrecht om te stemmen over de fusie. Hiertoe werd unaniem en onder applaus besloten. Ook werd een nieuw bestuur gekozen. Naast de genoemde voorzitter zijn de leden van het bestuur: Robert-Jan Wannyn als secretaris uit Sliedrecht en Peter Kooiman als penningmeester uit Alblasserdam.

D66-ers uit andere gemeenten in Alblasserwaard West, zoals uit Molenwaard of Hardinxveld-Giessendam, kunnen zich desgewenst later aansluiten bij de nieuwe D66-afdeling. De D66-leden blijven per gemeente hun eigen kandidatenlijst kiezen en beslissen lokaal over hun verkiezingsprogramma.

Deze week werd bekend dat D66 landelijk voor het tiende jaar op rij een groeiend aantal leden heeft en zelfs verwacht om binnenkort de VVD in ledental in te halen.

Fusie D66-afdelingen